fbpx
Сьогодні
21:15 18 Вер 2020

Зеленський заявив, що якщо б не місцеві вибори, хворих на COVID-19 було б менше

Фото ОПУ

Президент Володимир Зеленський заявив, що кількість хворих на коронавірус збільшується через "політичні ігри та підготовку до місцевих виборів". 

Про це він заявив під час спілкування з журналістами на Тернопільщині.

Президент зазначив, що останніми місяцями представники місцевої почали "воювати" з центральною владою через посилення карантину в окремих місцях.

"Я вважаю, що якщо б не місцеві вибори, і кажу вам відверто, захворювання б у нас було менше. Я це кажу вам правду", — сказав він.

На думку президента, мешканці населених пунктів орієнтуються на поведінку міської влади і "поводяться так само", що нібито й призводить до збільшення кількості хворих.

"Завжди люди орієнтуються на лідера і в будь-яких маленьких містечках… Завжди якщо вони бачать, що керівники, там навість сел, ОТГ чи голова міста, мер… Якщо мер виходить і каже: "Я вважаю, що влада переоцінює складність ситуації, я вважаю, що нічого немає нічого страшного, я вважаю, що день міста можна проводити і збирати по 20-30 тисяч людей"… Люди ж бачать, орієнтуються. І люди себе так поводять. Тому відповідальність саме на такому керівництві. І сьогодні ми з вами бачимо 3 тисячі (захворілих на COVID-19 в Україні щодня — ред)", — додав Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: