fbpx
Сьогодні
22:13 12 Вер 2020

У "Голосі" прокоментували запропоновані нардепом від "Слуги народу" зміни до постанови про місцеві вибори

Заступник голови фракції "Голос" у парламенті Ярослав Железняк вважає, що зміни до постанови про проведення місцевих виборів, внесені народним депутатом фракції "Слуга народу" Олександром Качурою, не будуть винесені на голосування у Раді. Інакше, на думку політика, це буде голосування рівня Харківських угод.

Про це Ярослав Железняк заявив в ексклюзивному коментарі LB.ua.

"Постанова Верховної Ради – це акт одноразової дії, і відповідно – вносити в неї зміни юридично недоречно. Тут я повністю погоджуюся зі спікером: це може спричинити визнання виборів повністю недійсними. Постанова має бути ухвалена до початку виборчої кампанії", – сказав заступник голови фракції "Голосу".

Щодо політичного аспекту, то Ярослав Железняк сумнівається, що парламент у принципі піде на розгляд такого питання, "бо це спричинить величезну хвилю негативу, особливо у Західній та Центральній Україні".

"Думаю, що в усій Україні це бути сприйнято вкрай погано для влади", – пояснив він.

На думку Железняка, навіть якщо в теорії вдасться якось набрати голоси, з допомогою ОПЗЖ, позафракційних тощо, то решту – а це більш ніж 190 депутатів – будуть максимально цьому заважати: блокувати трибуну, зривати голосування.

"Це буде голосування рівня Харківських угод", – вважає Ярослав Железняк.

Нардеп наголосив на тому, що він розуміє позицію глави парламенту і підтримує її юридично і політично: міняти постанову про місцеві вибори вже пізно.

"Думаю, він (Дмитро Разумков, – ред.) не допустить цього. Адже це буде протистояння не всередині влади, а проросійської частини парламенту проти патріотично налаштованої. Думаю, це закінчиться бійками і зривом голосування", – додав нардеп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: