fbpx
Сьогодні
Фото 16:47 10 Вер 2020

Схоже на апокаліпсис: небо на заході США стало жахливо червоним

На західному узбережжі США вирують масштабні лісові пожежі.

Національний міжвідомчий пожежний центр в США повідомив про 96 великих спалахи в штатах Орегон, Каліфорнія і Вашингтон. Тільки за добу виявлено 17 нових пожеж.

У мережі стали поширюватися незвичайні кадри: жителі США публікували фотографії з червоним або яскраво-оранжевим небом, запевняючи, що на знімки зроблені без фільтрів і фотошопа.

Через дим навіть днем ​​темно, як уночі, а на підвіконнях залишається шар попелу. Запах диму в місті проникає навіть через замкнені двері і вікна.

Жителі називають те, що відбувається «апокаліпсисом». Незважаючи на зусилля пожежників, вогонь поширився на сотні кілометрів, а димом від пожеж вже заволокло майже все західне узбережжя США

До лісових пожеж призвела спекотна і суха погода, а сильний вітер розносять вогонь ще далі.

Найбільше постраждав Орегон: за словами губернатора Кейт Браун, в результаті цих пожеж загинуло більше людей і згоріло більше власності, ніж будь-коли в історії штату. Зараз в Орегоні триває масова евакуація.

У Північній Каліфорнії влада закликає громадян готуватися до можливої ​​евакуації. Національна гвардія США заявляє, що сезон пожеж в цьому році є найпотужнішим їх усіх, що коли-небудь бачила Каліфорнія. Цьому сприяють погодні умови – комбінація високих температур, сильних вітрів і низької вологості.

Жителі штатів публікують фотографії того, як зараз виглядають їх міста. На це страшно дивитися: червона імла створює враження апокаліпсису.

San Francisco or Blade Runner 2049? I'd say this looks unreal, but it's 2020. Sound on 🔈 Сан-Франциско після лісових пожеж. Так, це справжнє відео. Просто ще один день у 2020 році. Video @terrythethunder

Posted by Ostap Yarysh on Wednesday, September 9, 2020

Фото Reuters

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: