fbpx
Сьогодні
14:15 03 Вер 2020

Зеленському доповіли про ситуацію з пожежами: 33 людини без житла, відкритого вогню немає

Президент Володимир Зеленський заслухав останню інформацію щодо ситуації з пожежами на Луганщині та Харківщині від Дениса Шмигаля та урядовців, які зараз перебувають на місці займання в регіонах.

Туди вирушили віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр оборони Андрій Таран, глава МВС Арсен Аваков, міністр соцполітики Марина Лазебна, передає ОП.

Вони повідомили, що через пожежі 33 особи залишилися без житла.

Марина Лазебна зазначила, що люди втратили не лише помешкання, а й документи, особисті речі, та просять компенсації за згорілі домівки й уваги з боку влади. Міністр також додала, що всім, хто втратив житло, пропонували тимчасове розміщення, але більшість постраждалих вирішила розміститися в родичів.

В уряді повідомили, що нині вживають заходів, які були напрацьовані та виправдали себе під час подолання вогню та ліквідації наслідків нещодавніх пожеж у Луганській області. Всім, хто втратив дім, так само буде виплачено до 300 тисяч гривень компенсації. Аваков поінформував, що гроші будуть перераховані людям впродовж місяця.

Президенту повідомили, що як можлива причина загорянь розглядаються підпали.

За останньою інформацією ДСНС, до ліквідації вогню у Харківській та Луганській областях залучена пожежна авіація МВС: працює два літаки Ан-32П та вертоліт Мі-8 ДСНС України.

Наразі повітряний моніторинг показує, що відкритого вогню та загрози населеним пунктам немає, повідомив Аваков.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: