fbpx
Сьогодні
13:47 03 Вер 2020

Пожежі на Харківщині: Кучер та Аваков зустрілися з постраждалими, готується виділення коштів

фото з телеграму Олексія Кучера

Люди, що залишилися без будинків унаслідок пожежі на території Дворічанського лісництва у Харківській області, отримають матеріальну допомогу, пообіцяв міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Сьогодні відбудеться засідання спеціальної комісії. Зараз, через декілька хвилин, відбудеться онлайн-зв'язок із прем'єр-міністром і президентом. Буде ухвалено рішення про виділення коштів", – сказав Аваков журналістам у с. Гороб'ївці Харківської області у четвер.

"Кошти виділятимуться за тими стандартами, які ми останнім часом застосовували в таких випадках. Домоволодіння, які повністю згоріли, отримуватимуть приблизно 300 тис. грн, а там буде спеціальна комісія, яка оцінюватиме", – додав міністр.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна, яка також брала участь у брифінгу, додала, що вже сформовані списки будинків, які згоріли повністю або були пошкоджені вогнем.

Водночас вона зазначила, що має намір поспілкуватися з представниками місцевої влади.

"У людей немає документів на будинки, у людей згоріли документи, те, що вони наживали роками, тому я хочу зрозуміти, як сьогодні ще місцева влада, яка має займатися людьми, як сьогодні вони планують вирішувати всі питання", – сказала Лазебна.

фото з телеграму Олексія Кучера

"Здійснили повітряний моніторинг території, де сталися пожежі. Зустрілися з постраждалими. Сьогодні відбудеться засідання спеціальної комісії, де буде прийнято рішення про матеріальну компенсацію. Наразі з'ясовуються масштаби збитків. Про все доповіли Президентові України" – написав у телеграмі глава Харківської ОДА Олексій Кучер.

2 вересня вдень на околиці с. Гороб'ївки (Дворічанський район) виникла пожежа хвойного лісу. За даними ГУ ДСНС у Харківській області, внаслідок пожежі знищено 22 житлових будинки, відселено 33 людини і через отруєння продуктами горіння по медичну допомогу звернулася одна людина.

Станом на 7:00 3 вересня тривало гасіння лісової пожежі на території Дворічанського лісництва на площі 100 га, осередки загоряння на території прилеглих населених пунктів Гороб'ївки та Гряниківки були ліквідовані.

За фактом пожежі поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: