fbpx
Сьогодні
19:50 02 Вер 2020

У додатку "Дія" з’явиться електронний підпис

Кількість потенційних користувачів електронного підпису Смарт-Дія в Мінцифри оцінюють у 8 млн. осіб. Кабінет Міністрів на засіданні 2 вересня схвалив впровадження експериментального проекту віддаленої електронного підпису в мобільному додатку "Дія".

Про це повідомляє пресслужба  Міністерства цифрової трансформації.

У міністерстві відзначили, що експеримент передбачає можливість віддаленої ідентифікації громадян через додаток "Дія" для отримання кваліфікованої електронного підпису Смарт-Дія.

Повідомляється, що віддалена ідентифікація користувачів для формування першого кваліфікованого сертифіката буде здійснюватися на основі даних з Єдиного державного демографічного реєстру та єдиної інформаційної системи МВС, а також за допомогою технології розпізнавання особи FaceID.

Протягом 6 місяців ці дані будуть використовуватися для формування короткострокового ключа електронного підпису (КЕП). По закінченню цього терміну користувач буде проходити ідентифікацію через додаток заново. Підтверджувати запит на формування короткострокового КЕП в "Дія" будуть за допомогою технології розпізнавання особи.

Кількість потенційних користувачів кваліфікованого електронного підпису Смарт-Дія в Мінцифри оцінюють у 8 млн осіб, які є власниками біометричних закордонних паспортів та паспортів громадянина України у формі ID-карти і користуються смартфонами з NFC-модулем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: