fbpx
Сьогодні
20:12 22 Сер 2020

Троє невідомих намагалися зруйнувати скульптуру "Дівчинка" у Музеї Голодомору: фото

У ніч з 21 на 22 серпня 2020 року було вчинено акт вандалізму щодо скульптури "Гірка пам'ять дитинства" на території Національного музею Голодомору-геноциду, що у Києві.

Наразі один з головних символів Музею демонтували для реставрації, передає пресслужба музею.

Керівництво установи попередньо повідомляє: на скульптурі немає пошкоджень. Національний музей Голодомору-геноциду зробить все можливе, щоб найближчим часом скульптура повернулась на своє місце.

"Культура нації будується на підвалинах історичної пам'яті. Пам'ять про Голодомор – це частина історії кожного українця, яку ми не маємо право забувати заради сталого майбутнього. Те, що сьогодні було вчинено із скульптурою "Гірка пам'ять дитинства", – неприпустимий акт наруги над пам'яттю цілої нації. Ми зробимо усе можливе, аби "Дівчинка" щонайскоріше повернулася до експозиції музею", – заявила генеральна директорка Музею Голодомору Олеся Стасюк.

На місці злочину працює поліція.

Троє невідомих намагалися зруйнувати скульптуру

Зловмисників, які намагалися чи то викратисти, чи по пошкодити пам'ятник дітям – жертвам Голодомору, що у Києві, було троє.

Про це генеральна директорка музею Олеся Стасюк повідомила у коментарі BBC News Україна.

"Вночі троє невідомих зірвали постамент (скульптуру з постаменту – ред.). Слава богу, сам пам'ятник не пошкоджений, бо вони не могли його підняти, він дуже важкий", – розповіла вона.

За її словами, все вказує на те, що це була добре спланована акція.

"Вони відволікали охорону під виглядом п'яних, – розповідає Стасюк. – Її (скульптуру – ред.) дуже важко було зірвати, там треба було автомобіль, тому це точно не п'яні зробили", – переконана директорка музею.

"Це було свідомо зроблено. Тим паче перед Днем Незалежності, щоб показати наругу над пам'яттю українського народу", – додає вона.

За її словами, скульптуру забрали на реставрацію, "дівчинка" повернеться на постамент не пізніше, ніж за місяць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: