fbpx
Сьогодні
14:16 18 Сер 2020

Ляшко пояснив, чи треба вчителям одягати маски під час уроків

У новому навчальному році в зонах зі сприятливою епідемічною ситуацією вчителі зможуть викладати без маски. Але в школах помаранчевої зони викладачі повинні носити захисний екран для обличчя.

Про це повідомив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко на форумі "Освіта в умовах пандемії: як організувати навчальний рік 2020-2021".

"Учні і вчителі в заклад освіти заходять обов'язково в масці, яка покриває рот і ніс обов'язково.

В класі дозволяється бути без масок. Стосовно сьогоднішніх рекомендацій: вчителі повинні бути в масках і впродовж уроку, але ми змінимо норму. Вчителям буде дозволено викладати без маски на обличчі.

У той же час у помаранчевій зоні ми дамо рекомендацію вчителям одягати захисний щиток, який прозорий і дозволяє передавати емоції, щоб не порушувати освітній процес", –зазначив Ляшко.

Він закликав працівників освітніх закладів провести бесіди з учнями та їхніми батьками про симптоми коронавірусу. Водночас керівник освітнього закладу має розробити маршрути і графік допуску учнів до школи таким чином, щоб уникнути скупчення людей.

За його словами, перед початком уроку вчитель має поцікавитися самопочуттям кожного учня, щоб пересвідчитися, чи не з'явилися симптоми коронавірусної хвороби.

"Якщо такі симптоми з'явилися, то дитину потрібно перевести у визначене приміщення, яке є тимчасовим ізолятором, надалі – повідомити медичного працівникам та епідеміолога, який опікується цим освітнім закладом. Це дозволить нам унеможливити або вчасно виявляти і не поширювати коронавірусну хворобу", – поінформував Ляшко.

Водночас він наголосив на обов'язковій наявності у туалетах рідкого мила чи антисептиків, паперових рушників чи електросушарок.

"Провітрювати класи потрібно після кожного зайняття протягом 10 хвилин. Бажано проводити всі заняття саме в одному класі, а щоб лише вчителі переходили із класу в клас", – додав Ляшко.

Рекомендації, які сьогодні затверджені, будуть переглядатися і змінюватися.

"На наступному тижні планується глобальна конференція Всесвітньої організації охорони здоров'я, ЮНІСЕФ, до яких залучаються міністерства охорони здоров'я. Там також будуть розглядатися питання підготовки до нового навчального року в умовах пандемії.  Також будуть розглядатися питання щодо того, потрібно чи не потрібно тестувати вчителів, учнів.

Саме за результатами цієї глобальної конференції ми оцінимо доцільність перегляду наших рекомендацій", – сказав Ляшко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: