fbpx
Сьогодні
19:23 18 Сер 2020

Лукашенко заявив, що Білорусь перевела армію на західних кордонах у повну бойову готовність

Фото: Белта

18 серпня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про приведення білоруської армії в повну бойову готовність

Про це Олександр Лукашенко заявив на нараді з членами Ради безпеки Білорусі, передає державне Білоруське телеграфне агенство.

За словами Лукашенка, приведення військ на західному кордоні в повну бойову готовність – реакція на заяви європейських політиків.

"І слава богу, що ми відреагували на це і розгорнули бойові підрозділи нашої армії на західних рубежах нашого кордону, привели їх в повну бойову готовність. Міністр оборони мені доповів, що все це виконано і відповідні частини сьогодні готові до виконання своїх зобов'язань", – зауважив Лукашенко.

"Ще раз підкреслю: дуже шкода, що окремі підрозділи, особливо сил спеціальних операцій, нам довелося задіяти для наведення порядку всередині країни. Ну, така певна частина нашого населення. Вона не те що не розуміє, вона робить це спеціально", – додав він.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. ЦВК 14 серпня оголосила остаточні результати, згідно з якими чинний глава держави Олександр Лукашенко, який обіймає посаду з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська – 10,1%.

Відразу після виборів у Білорусі почалися виступи громадян, не згодних з офіційними їх результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

З початку протестів було затримано більше ніж 6,7 тис. людей. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про декілька загиблих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: