fbpx
Сьогодні
11:49 08 Сер 2020

"Батьківщина" висунула свого кандидата в мери Києва: що про нього відомо

Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» висуває кандидатом на посаду міського голови Києва народного депутата Олексія Кучеренка.

Про це повідомила лідерка політсили Юлія Тимошенко на брифінгу в суботу, повідомляє Укрінформ.

Хто такий цей Олексій Кучеренко?

Олексій Кучеренко

Згідно з інформацією громадського руху «ЧЕСНО», Кучеренко закінчив КНУ ім.Т. Г. Шевченка за спеціальністю «прикладна математика» та НАДУ при президентові за фахом «державне управління». Є кандидатом соціологічних наук та академіком Української муніципальної академії.

У 2000 році заснував і очолив Інститут соціально-економічних досліджень, з того ж року — співголова Всеукраїнської організації місцевого та регіонального розвитку «Міжрегіональний союз».

Був президентом «Асоціації споживачів послуг монополій — Антимонопольний союз», а з 2003 року — віцепрезидентом Української спілки промисловців та підприємців з питань промисловості.

Працював також, зокрема, молодшим науковим співробітником та стажистом дослідником в Інституті кібернетики АН УРСР ім. В.М.Глушкова, завідувачем науково-дослідного відділу Київського міського центру науково-технічної творчості молоді «Прогрес», головою Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства.

Був народним депутатом III скликання за 80 округом (Запорізька область) як самовисуванець, V скл. — від блоку «Наша Україна» як член партії «Народний Союз «Наша Україна». VI скл. — від блоку «Наша Україна — Народна Самооборона».

У 2019 році був обраний народним депутатом IX скликання від ВО «Батьківщина» номером 18 у списку як безпартійний. Є першим заступником голови Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

На виборах президента України у 2019 році був довіреною особою кандидатки Юлії Тимошенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: