fbpx
Сьогодні
22:14 07 Сер 2020

У Мінську затримали журналістів телеканалу "Настоящее Время", серед них є українці

У Мінську правоохоронці затримали трьох штатних кореспондентів телеканалу "Настоящее Время". Серед затриманих двоє громадян України – Ірина Ромалійська та Іван Гребенюк.

Про це повідомив телеканал "Настоящее Время".

За інформацією телеканалу, Ромалійську, Гребенюка та росіянина Юрія Баранюка затримали в готелі "Мінськ" й зараз везуть до Московського райуправління міліції.

Телефони затриманих кореспондентів телеканалу наразі заблоковані.

Телеканал "Настоящее Время" зазначає, що його кореспонденти вже декілька тижнів висвітлюють вибори в Білорусі, а напередодні транслювали зірваний мітинг кандидатки в президенти Світлани Тіхановської.

НСЖУ закликала Білорусь поважати права журналістів

Національна спілка журналістів України стурбована затриманням кореспондентів телеканалу "Настоящее Время" білоруською міліцією у Мінську. Білоруська влада має поважати права журналістів та засобів масової інформації. Таку заяву зробив голова НСЖУ Сергій Томіленко на сторінці у Facebook.

"Ірина Ромалійська та Іван Гребенюк, відомі українські журналісти, та їх колега з Росії Юрій Баранюк висвітлюють перебіг виборчої кампанії в Білорусі для великої аудиторії телеканалу "НВ". Виконання професійних обов'язків – це не злочин, а норма", – наголосив він.

Крім того, НСЖУ проінформує Європейську федерацію журналістів та міжнародних партнерів про затримання знімальної групи телеканалу "Настоящее Время".

"Очікуємо на оперативну інформацію про долю наших колег і сподіваємося, що їх свободу не обмежуватимуть", – додав Томіленко.

Влада Білорусі збирається вислати з країни затриманих в Мінську українських журналістів Ірину Ромалійську і Івана Гребенюка

Про це повідомляє телеканал "Настоящее время", співробітниками якого є Ромалійська і Гребенюк.

"Увечері їх збираються депортувати з країни", – сказано в повідомленні телеканала.

У міністерстві закордонних справ України повідомили, що посольство України в Білорусі встановило контакт з представниками місцевих правоохоронних органів.

Наразі консул очікує на офіційне підтвердження факту затримання журналістів та надання доступу до затриманих для надання первинної консульської допомоги.

"Справа перебуває на контролі МЗС та Посольства України в Білорусі. Захист прав громадян України за кордоном залишається незмінним пріоритетом МЗС України", — запевнили в МЗС.

Довідка. "Настоящее время" — російськомовний телеканал з редакцією в Празі, створений медіакорпорацією "Радіо Свобода" за участю "Голосу Америки". Телеканал фінансується за допомогою грантів Конгресу США через Агентство США з глобальних медіа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: