fbpx
Сьогодні
19:46 30 Лип 2020

Козак написав лист про вихід Росії із переговорів щодо Донбасу на рівні радників, Єрмак відреагував

Фото ОПУ

Нещодавно у ЗМІ з'явилася інформація про те, що заступник глави АП Росії Дмитро Козак написав лист про вихід Росії із переговорів щодо Донбасу на рівні радників. Глава Офісу президента Андрій Єрмак відреагував на таку заяву.

НВ публікує повну офіційну відповідь Єрмака ЗМІ:

Очевидно, що ні в кого вже немає жодного сумніву в тому, що переговорний процес щодо питання Донбасу непростий. Він складний, в'язкий, але сьогодні його якісно переформатовано. Ми зайняли проактивну та більш жорстку позицію.

Треба чітко розуміти мотивацію всіх сторін. Розуміти потенційні ризики будь-якої ініціативи та те, що обставини постійно змінюються.

Також треба розуміти, що переговорний процес має свої особливості. Особливо непростий він сьогодні, коли Україна зайняла проактивну позицію.

І лист пана Козака, на мій погляд, — це швидше про тонку дипломатичну гру, коли одна зі сторін перемовин хоче посилити свої позиції та перехопити ініціативу.

Втім, зрозуміло, що говорити про припинення переговорів немає жодного сенсу. Робота, як і раніше, триває.

Сьогодні ми маємо четвертий день тиші на Донбасі, і це — прямий результат роботи саме ТКГ в Мінську та Нормандського формату. Це якраз свідчить про неабияку ефективність переговорів, незважаючи на всі складнощі, які виникають у процесі.

Ми перебуваємо в діалозі і прагнемо результату. Градус переговорів може підвищуватися або знижуватися, це нормально, це дипломатія. І це — переговорна психологія.

Треба це розуміти та спокійно ставитися до подібних листів і їхніх інтерпретацій.

Раніше деякі ЗМІ повідомляли, що куратор по Донбасу в РФ Дмитро Козак написав листа раднику канцлера Німеччини Ангели Меркель з копіями для представників Франції та України.

Зокрема, Андрію Єрмаку.

У листі російський політик назвав переговори по Донбасу на рівні радників «безглуздими» і запропонував відмовитися від цього формату.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: