fbpx
Сьогодні
08:39 22 Лип 2020

У Манчестері створили велорозв'язку, яка повністю відокремлює велосипедистів від трафіку: як це виглядає

У Манчестері облаштували першу у Великій Британії велосипедну розв'язку типу CYCLOPS, яка повністю відокремлює велосипедистів від загального трафіку

Про це пише Хмарочос з посиланням на Cities Today.

Заїжджаючи на кільце, яке повністю окреслює перехрестя, велосипедист може зробити правий поворот, не перетинаючись із автомобілями, і практично без затримки завдяки налаштуванню світлофорів. Дизайн розв'язки дозволяє велосипедистам орієнтуватися у ній інтуїтивно.

Велокільце розташували ззовні пішохідних переходів. Таке відокремлення дозволяє попередити випадки підрізання роверів автомобілями, які повертають ліворуч.

У муніципалітеті Манчестера зазначають, що необхідність долати розв'язки може бути складним і лякаючим досвідом для велосипедистів і пішоходів, і відповідно, демотивуває користуватися велосипедом.

Проєктувальники розробляли проєкт протягом трьох років. Одним із орієнтирів у їхній роботі була велоінфраструктура Нідерландів.

Вже зараз у процесі розробки – 30 таких велорозв'язок, які планують облаштувати в агломерації Манчестера. Крім того, CYCLOPS планують впровадити в британському Кембриджі та в Оттаві, Канада.

Загалом у Манчестері планують облаштувати велосипедну мережу завдовжки близько 2900 кілометрів. Це буде найбільша веломережа у Великій Британії.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: