fbpx
Сьогодні
11:51 20 Лип 2020

ПЦУ відмовилася від ходи на річницю Хрещення Київської Русі через пандемію

Фото svoboda.org

Через COVID-19 ПЦУ відмовилась від багатолюдної хресної ходи на честь Володимира Великого в Києві. Обмежаться молитвою у храмі та біля пам'ятника.

Про це в Івано-Франківську заявив Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) Епіфаній, повідомляє Укрінформ.

«В цьому році ми прийняли рішення не проводити таких велелюдних святкувань, а обмежимось лише молитвою у храмі і біля пам'ятника, бо на це свято завше з'їжджались десятки тисяч прочан з усієї України. Коли ми збираємось великою громадою, ми відчуваємо, що ми сила і це нас надихає рухатись, працювати і розбудовувати, кожен на своєму місці, нашу Україну і Українську православну церкву…

Аби не було наступної хвилі (COVID-19 – ред.), треба ставитись дуже відповідально до тих норм, які встановив український уряд. Є послаблення, але не варто забувати, що хвороба ще повністю не відійшла», – наголосив митрополит Епіфаній.

Він зауважив, що нині українці прагнуть єдності у молитві. Втім, виходити з карантину треба правильно і поступово, бо небезпека ще залишається.

Він зауважив, що пік коронавірусу в Україні очікували під час святкування Великодня. Втім, цього не сталось, бо Церква віднеслась до цього дуже відповідально, запропонувавши вірянам трансляцію Богослужінь через засоби телекомунікації.

Митрополит Епіфаній перебуває на Прикарпатті з дводенним архіпастирським візитом.

Нагадаємо, що 28 липня в Україні відзначають літургійний спомин св. Володимира Великого, який у 988 році охрестив Київську Русь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: