fbpx
Сьогодні
13:42 14 Лип 2020

МЗС: Цього року масове паломництво хасидів до Умані неможливе через пандемію

Масове паломництво хасидів в Умань на Черкащину для святкування юдейського нового року цьогоріч неможливе через пандемію коронавірусу.

Таке рішення було прийняте 9 липня на міжвідомчій нараді у Міністерстві закордонних справ України, повідомляє у Facebook міський голова Умані Олександр Цебрій.

"Результатом міжвідомчої наради в приміщенні МЗС України стала спільна думка, що прибуття десятків тисяч паломників-хасидів до міста Умань для проведення святкування у традиційному форматі є неможливим".

https://www.facebook.com/Oleksandr.Tsebriy/posts/1464877280362948

У наведеному мером документі за результатами наради вказано, що її учасники взяли до уваги нинішню епідеміологічну ситуацію в Державі Ізраїль (належить до країн "червоної зони" через показник захворювання на COVID-19); заборону проведення масових заходів в Україні; навантаження на українські медичні заклади; необхідність створення значної кількості місць для обсервації та забезпечення безпеки життя та здоров'я як громадян України, так й іноземних громадян; складнощі з контролем правоохоронними органами за дотриманням паломниками режиму самоізоляції.

Зазначається, що наприкінці червня – початку липня відбулася низка переговорів та зустрічей між посадовцями обох країн, зокрема телефонна розмова між головним державним санітарним лікарем України Віктором Ляшком та директором Департаменту міжнародного співробітництва МОЗ Ізраїлю Ашером Шальмоном.

Ізраїльська сторона повідомила, що з розумінням сприйме скасування міжнародного паломництва до Умані цього року, але просить заздалегідь повідомити офіційну позицію української сторони з цього приводу.

 

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: