fbpx
Сьогодні
12:15 09 Лип 2020

Євросоюз вимагає від РФ відпустити кримських татар, яких затримали в анексованому Криму

Європейський Союз засудив нещодавнє затримання кримських татар на окупованому півострові та закликав Росію припинити тиск на кримськотатарський народ.

Про це йдеться у заяві офіційного представника зовнішньополітичної служби ЄС Петера Стано.

Затримання кримських татар назвали політично вмотивованим, оскільки їх провели за російським законодавством та російськими силовиками на українській території. У ЄС наголосили, що такі дії незаконні, згідно з міжнародним правом.

«Європейський Союз не визнає виконання російського законодавства в Криму та місті Севастополі та очікує, що всіх незаконно затриманих українців звільнять без зволікань», — йдеться у заяві.

Також ЄС закликає Росію гарантувати міжнародні стандарти прав людини, а саме — допускати міжнародних правозахисників на всю територію України, включно з Кримом та Севастополем.

Крім того, в організації вкотре нагадали, що вони підтримують незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України в межах міжнародно визнаних кордонів.

Як повідомлялося, в Криму з 4-ї ранку російські силовики здійснюють обшуки в будинках кримських татар у чотирьох районах півострова, затримали шістьох осіб.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: