fbpx
Сьогодні
11:35 30 Чер 2020

Світовий Банк призначив нового директора у справах України, Білорусі та Молдови

Аруп Банерджі був призначений замість колишньої директорки Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен

Про це повідомляє прес-служба Світового Банку.

"Світовий банк радий повідомити про призначення пана Арупа Банерджі Директором Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України", – сказано у повідомленні.

Зазначається, що на цій посаді Банерджі керуватиме співпрацею Банку з урядами та партнерами у трьох країнах. Він очолює узгодження та впровадження кредитного портфелю, аналітичних продуктів та визначає майбутні напрямки програм. Новий голова також співпрацюватиме з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) та Багатостороннім агентством з гарантування інвестицій (MIGA), щоб зміцнити результати Групи Світового банку в Білорусі, Молдові та Україні.

За інформацією прес-служби, раніше Аруп Банерджі, громадянин Індії, був регіональним директором Світового Банку по країнах Європейського Союзу, де здійснював загальне керівництво операційною, стратегічною та інформаційною роботою Банку в країнах-членах ЄС. У минулому він також був Старшим директором Світового банку та керівником Департаменту глобальної практики з питань праці, соціального захисту та пенсійних систем.

До роботи у Світовому банку з 1998 року, Аруп Банерджі викладав у Центрі розвитку економіки при Вільямс Коледжі, штат Массачусетс (США), де також очолював аспірантську програму економічного факультету. Він також викладав у Пенсильванському університеті (США). Має наукові ступені магістра та PhD економіки від Пенсильванського університету (США) та ступінь бакалавра економіки від Університету Делі, Індія.

Банерджі є автором серії статей та книг із проблем економічного зростання, державних фінансів, людського розвитку, соціального захисту, інституційного розвитку, праці, боротьби з бідністю та нерівністю.

У прес-службі також нагадали, що з липня 2016 року і до лютого 2020 року директором Світового Банку у справах Білорусі, Молдови та України була Сату Кахконен. У лютому цього року її призначено директором Світового Банку у справах Індонезії та Східного Тимору.

Раніше повідомлялося, що Світовий банк виділив Україні $350 млн позики на відновлення економіки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: