fbpx
Сьогодні
10:45 25 Чер 2020

Степанов сказав, що в Україні значно зріс показник захворюваності COVID-19

Фото Reuters

Показник кількості активних хворих на коронавірус в Україні досяг 50 на 100 тис. населення, що значно перевищує визначений урядом для країн "зеленої" зони показник (40 на 100 тис. населення).

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу.

"Коли ми визначалися з цим критерієм (показник для проходження іноземними громадянами обсервації під час в'їзду до України становить 40 активних випадків COVID-19 на 100 тис. населення в країні, звідки прибула людина), показник активних хворих в Україні тоді становив близько 37 на 100 тис. населення, на сьогодні він становить майже 50. І це все сталося буквально за десять днів", – сказав він.

Міністр також зазначив, що вся інформація щодо в'їзду українців до країн ЄС доступна на сайті Міністерства закордонних справ, і її оновлюватимуть залежно від рішення ЄС щодо аналогічного показника.

"Європейські країни ще визначаються щодо в'їзду громадян третіх країн на територію ЄС. Починаючи з 15 червня ухвалено рішення щодо скасування обмежень перетину кордону всередині ЄС, наразі вони визначаються, за якими критеріями вони далі діятимуть. До речі, на сайті МЗС чітко визначено, в яких країнах які обмеження на в'їзд існують", – додав міністр.

Як повідомлялося, перелік країн, які за показниками захворюваності на COVID-19 віднесено до "червоної" та "зеленої" зон, формує МОЗ України.

Під час карантину пропуск осіб з-за кордону здійснюється залежно від того наскільки поширене захворювання на COVID-19 в країні, з якої прибула кожна конкретна людина.

Інформацію від МОЗ Держприкордонслужба отримує кожні три дні.

Країнами "червоної" зони вважаються країни, в яких кількість активних випадків захворювання на COVID-19 становить понад 40 осіб на 100 тис. населення.

Як пояснив Степанов на брифінгу 17 червня, під час в'їзду до України обсервацію можна не проходити в разі, якщо людина, яка прибуває, не є громадянином країни, котра належить до "червоної зони" або не була там останні два тижні.

"Правило обсервації поширюється тільки на тих, хто перебував у країні з "червоної зони" протягом деякого часу, а саме 14 днів", – уточнив Степанов.

Зазначимо, що в ЄС та в Україні методологія розрахунку хворих коронавірусом на 100 тис. населення відрізняється. Наприклад, у нас розділяють на кількість всіх активних випадків, а в ЄС – за останні 14 днів.

"Європейські країни ще визначаються щодо послаблення карантину, щодо в'їзду громадян третіх країн до ЄС, починаючи з 15 червня. Зараз вони визначають критерії, за якими будуть діяти", – сказав міністр.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: