fbpx
Сьогодні
23:37 25 Чер 2020

НАБУ затримало очільника Кіровоградської ОДА за вимагання хабаря у 1,8 млн грн

Національне антикорупційне бюро затримало голову Кіровоградської ОДА Андрія Балоня за вимагання хабаря у розмірі 1,8 мільйона гривень.

Про це пише НАБУ у своєму Facebook.

"25 червня 2020 року детективи НАБУ спільно з ГУ БКОЗ та УСБУ в одній із областей за процесуального керівництва САП викрили голову однієї з обласних держадміністрацій та посадовця цієї ж ОДА «на гарячому", — йдеться у повідомленні.

За даними НАБУ, чиновники вимагали у керівника одного із обласних осередків державного органу хабар за те, щоб не "створювати йому перешкод" у діяльності. Кошти вони отримували траншами. Перший у розмірі 100 тисяч гривень Балонь зі спільником отримав у червні 2020 року. На отриманні другого — 250 тисяч гривень — їх затримали.

25 червня 2020 року детективи #НАБУ спільно з ГУ БКОЗ та УСБУ в одній із областей за процесуального керівництва #САП…

Posted by НАБУ on Thursday, June 25, 2020

НАБУ офіційно не називає імені затриманого голови ОДА та його спільника, а також не повідомляє, якою саме ОДА він керував. Однак, за даними ЗМІ, йдеться саме про Балоня. 25 червня на засіданні уряду Кабмін погодив звільнення Балоня з посади, про що повідомив прем'єр Денис Шмигаль. Місцеві ЗМІ також писали, що у його будинку в цей день тривав обшук.

Також колишній нардеп і член наглядової ради Укрзалізниці Сергій Лещенко повідомив, що Національне антикорупційне бюро (НАБУ) затримало голову Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрія Балоня.

"Як встановило слідство, чиновники в змові запропонували керівнику регіонального відділення одного з органів державної влади в області надати їм неправомірну вигоду вна суму в 1,8 млн грн в обмін на невчинення перешкод у його діяльності. За умовами "пропозиції", кошти повинні передаватися траншами", – повідомив Лещенко.

Відзначається, що перший транш на суму в 100 тисяч гривень було передано в червні 2020 року.

Андрій Балонь був призначений головою Кіровоградської ОДА в листопаді 2019 року.

Балонь з 2003 до 2015 року працював у органах внутрішніх справ, був начальником Управління МВС у Полтавській області. З 2017 року по 2019 роки він працював заступником голови Херсонської обласної адміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: