fbpx
Сьогодні
15:28 23 Чер 2020

МОЗ повідомив, що послаблювати карантин можна в 11 регіонах України

Станом на 23 червня до послаблення карантинних заходів готові 10 областей України та Київ.

Про це свідчать дані МОЗ.

Згідно з новими критеріями оцінки рівня епідеміологічної ситуації, крім столиці послаблювати карантин можна на Вінничині, у Запорізькій, Кіровоградській, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській та Чернігівській областях.

Перевищена норма за кількістю хворих коронавірусом у таких регіонах: Львівська, Житомирська, Волинська, Тернопільська, Івано-Франківська, Рівненська, Київська, Одеська, Закарпатська та Чернівецька області.

Крім того, Закарпатська і Чернівецька області, крім надмірних негативної динаміки і відсотка виявлення (частка позитивних тестів вище 11%) мають завантаженість ліжок понад 50%. У Закарпатській – 57,83%, а в Чернівецькій – 54,23%.

МОЗ зазначає, що ще чотири регіони – Дніпропетровська, Донецька, Луганська та Миколаївська області – порушують другорядний показник. Йдеться про охоплення тестуванням, який з 22 червня був підвищений удвічі – до 24 тестів на 100 тис. населення.

З 22 червня регіоном з широким розповсюдженням COVID-19 вважається регіон, в якому є одна з таких ознак:

  • завантаженість ліжок в закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить понад 50%;
  • середня кількість тестувань методом ПЛР і ІФА становить менше 24 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів;
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить понад 11%;
  • показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить понад 10%.

Посилення протиепідемічних заходів чи їх припинення на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць відбувається на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: