fbpx
Сьогодні
14:11 17 Чер 2020

В Україні може з’явитися кандидатський резерв держслужби: депутати підтримали закон

Нардепи у першому читанні підтримали законопроєкт №3491, який передбачає відбір кандидатів на державну службу серед кандидатського резерву, до якого потраплятимуть ті, хто раніше вже пройшли необхідний конкурс.

«За» цей проєкт закону 17 червня проголосували 275 народних обранців.

Фактично депутати хочуть створити своєрідну електронну біржу праці, де фахові спеціалісти зможуть знаходити роботу, а державний сектор заповнюватиме вакансії. Так, осіб, які набрали високі бали під час конкурсу на державну службу, але не перемогли, вноситимуть до електронної бази.

У всіх кандидатів буде власний електронний кабінет. Через нього фахівців автоматично запрошуватимуть до участі у конкурсах на інші посади, що відповідають їхньому досвіду і рівню освіти. Таке запрошення вони отримуватимуть автоматично.

Законопроєкт також пропонує встановити однорічний строк перебування в базі кандидатського резерву інформації щодо цих кандидатів (з дати оприлюднення інформації про переможця конкурсу або про відсутність переможця конкурсу).

Базу кандидатського резерву хочуть створити на порталі вакансій держслужби, а ось адмініструватиме цю базу центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері державної служби.

Депутати переконані, що ухвалення цього закону сприятиме забезпеченню доступу до державної служби більшої кількості професійних кадрів. І їм не потрібно буде щоразу брати участь у конкурсах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: