fbpx
Сьогодні
11:14 11 Чер 2020

Зеленський сказав, що зустрічався з Порошенком: Але я йому не вірю, з ним не можна домовлятися

Фото Reuters

Президент Володимир Зеленський повідомив, що п'ятий президент країни Петро Порошенко зустрічався з ним і пропонував йому якусь допомогу, але Зеленський йому не вірить.

"Порошенко з самого початку мого президентства хотів зі мною зустрітися. Я не бачив в цьому ніякого сенсу. Не бачив в цьому сенсу через те що все, що говорив до цього Петро Порошенко, я вважаю неправдою. Я реально вважаю, що він досвідчений маніпулятор і досвідчений політик. Тому я йому не вірю", – сказав він в інтерв'ю "Українській правді".

Зеленський зазначив, що під час президентської виборчої кампанії 2019 року за ініціативою Порошенка на адресу майбутнього президента і його сім'ї звучало багато неправдивої "брудної" інформації. "Я пройшов довгий шлях цієї брехні, далі я роблю висновки про те, що він робив як президент", – зазначив він.

Зеленський розповів, що Порошенко багато разів хотів із ним зустрітися: "Казав, ми можемо знайти порозуміння, там якусь допомогу на міжнародній арені. А він розповідав про мене якісь байки міжнародним партнерам із самого початку. Кожного разу, коли я зустрічався з лідерами з-за кордону, вони мене сприймали спочатку як… Насторожено? Дуже. Як ворога України. Отакий зміцнений психологічний портрет зробив сам пан Петро Олексійович чи його люди. Ось і все".

Зеленський зазначив, що, врешті-решт, він погодився зустрітися з Порошенком, і вони "багато про що" говорили. "Я був, чесно кажучи, навіть більш дипломатичним, ніж зараз, коли говорю про нього. Я вважаю, що його головна помилка, що він вважає себе президентом України. Дотепер. І далі так буде вважати. І навіть пройде 10 років, він буде вважати, що він єдиний, який щось там зробив для України, а всі інші ніхто. Так воно і буде, повірте мені", – розповів президент.

За його словами, Порошенко сказав, що справді хоче допомагати країні, "готовий раз, два, три, чотири, п'ять, шість, сім", але про жодні "союзи" не йшлося. "Він розуміє, що ми різні люди, тому який союз? Ми зовсім різні. І він каже: "давайте забудемо все, що було, давайте щось робити для країни", – зазначив Зеленський.

На його думку, з Порошенком не можна домовлятися.

"Це говорять як його колишні друзі, так і його колишні вороги, наші перші президенти. Кажуть: немає сенсу. Ну, просто немає сенсу", – наголосив Зеленський.

Відповідаючи на запитання "як до громадянина", чи хоче він, щоб Порошенко "сидів", Зеленський сказав: "Це запитання, на які можуть тобі відповісти тільки правоохоронні органи. Ну, як я маю вирішувати – я що йому суд? Ну, давай серйозно. Людина має "сидіти", якщо є за що "сидіти". Ось і все. А за що "сидіти", встановлюють правоохоронні органи, потім вирок виносить суд".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: