fbpx
Сьогодні
12:41 11 Чер 2020

Зеленський пропонував Хорошковському очолити митницю, а Тігіпку - робочу групу для допомоги уряду

Фото Reuters

Президент Володимир Зеленський зазначив, що не пропонував стати прем'єр-міністром бізнесменові Валерію Хорошковському, але була пропозиція йому очолити митну службу.

"Валерія Івановича Хорошковського я знаю багато років, він нам вказав реальні діри на митниці. Він сказав, що реально Нефьодов ніколи не зможе це зробити і час показав, що це правда. Я йому сказав: "Валерій Іванович, дивіться, ідіть на митницю, я можу це сказати уряду, запропонувати. Якщо ви берете на себе відповідальність, що ви збільшите – а він сказав, десь в два рази можна збільшити дохід в бюджет. Я йому сказав: "Ідіть, будь ласка". Він відмовився", – сказав Зеленський в інтерв'ю "Українській правді".

Зеленський вважає, що Хорошковський очікував пропозиції про більш серйозну посаду. "Так, прем'єра він чекав. Ну, я йому не пропонував цю посаду", – зазначив він.

Президент розповів, що бізнесменові Сергію Тігіпку пропонували "сильну потужну робочу групу", щоб вона працювала разом з урядом.

"Відкритий офіс – робіть стратегію, що ви бачите, зі своїм досвідом, що в країні за багато років не будувалося – зараз ми вам даємо такі повноваження, як дорадчому органу. Вони сказали: ми вважаємо, що має бути стратегія швидких кроків, і має бути стратегія довга, до якої треба підключити McKіnsey і замовимо таку стратегію. Ми кажемо: "Ок, робіть це". Про це ми говорили з Тігіпком, це правда. Вони щось там пропонували уряду. Я не знаю, скільки тижнів вони працювали, але вони щось пропонували. Тобто ми зробили цю групу, вони створили там стратегію, вона повинна бути у Шмигаля", – розповів він.

При цьому Зеленський наголосив, що Тігіпко не міг стати прем'єром за законом про люстрацію, і сам розумів це.

"Хоча завдяки своєму досвіду, я вважаю, міг би бути, або якусь посаду обіймати", – зазначив він.

Також Зеленський вважає прем'єр-міністра Дениса Шмигаля "непоганим" главою Кабінету Міністрів України.

"Так, він непоганий. Коли ми шукали прем'єр-міністра, ми запитували – де ми можемо взяти прем'єр-міністра? З діючих міністрів, з діючих губернаторів чи з бізнесу? Ось і все. Він був головою Івано-Франківської ОДА, він трішечки попрацював міністром регіонального розвитку, пам'ятаєте? Ми побачили – от реальна кандидатура є".

Нагадаємо, що 24 квітня Кабінет Міністрів звільнив главу Митної служби Максима Нефьодова і главу Державної фіскальної служби Сергія Верланова.

До цього ексглава Мінфіну Уманський ініціював відставки Нефьодова і Верланова у зв'язку з можливою корупцією у відомстві, зокрема, за його словами, зі "скрутками" ПДВ, від яких бюджет щомісячно недоотримує 5 млрд гривень.

20 травня президент Володимир Зеленський висловив підтримку колишньому голові Державної митної служби Максиму Нефьодову. При цьому він вважає його звільнення цілком виправданим.

Президент розповів, що пропонував Нефьодова створити на митниці воєнізовані загони для боротьби з контрабандою, але він відмовився.

Нагадаємо, Нефьодов просить суд поновити його на посаді голови Державної митної служби.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: