fbpx
Сьогодні
13:26 20 Тра 2020

Нефьодов оскаржив у суді своє звільнення з митниці. Що сказав про нього Зеленський на пресконференції

Максим Нефьодов просить суд поновити його на посаді голови Державної митної служби.

Про це йдеться на сайті Окружного адміністративного суду Києва, куди і подано позов.

За даними суду, позивач, зокрема, просить визнати протравним та скасувати розпорядження Кабінету міністрів від 24 квітня про його звільнення і просить поновити його на зазначеній посаді.

Водночас Нефьодов просить ОАСК стягнути на його користь суму середнього заробітку за час вимушеного прогулу, виходячи з розміру його середньоденної (годинної) заробітної плати.

Наразі суд вирішує питання щодо відкриття провадження за даним адміністративним позовом.

Президент Володимир Зеленський заявив, що екс-керівник Держмитниці Максим Нефьодов – професійна людина, але цього замало у боротьбі з хабарями та контрабандою на митниці.

Про це він сказав на прес-конфереції 20 травня.

"Ви кажете, що я привожу у систему людей часів Януковича. Щодо Любченка (новий голова Податкової – ред.) – Любченко не був керівником Податкової. У нас не всі люди, які були за часів Януковича, є людьми Януковича", – сказав президент.

Зеленський пресконференція 20 травня

Фото ОПУ

"З приводу звільнення голови Податкової та голови Держмитниці (Верланова і Нефьодова – ред.) – це була позиція міністра фінансів (Марченка – ред.). Макс Нефьодов – нормальна людина, але на митниці беруть хабарі, нормальна людина, але їде контрабанда. Він гарний, симпатичний, професійний – замало. Замало!

Хоча я пропонував йому – давай змінимо законодавство, давай на часи боротьби з контрабандою змінимо законодавство так, щоб військові, СБУ зайшли на митницю та зупинили повністю контрабанду. Ні, ми все зробимо самі. Результат? Результат – мінус десятки мільярдів гривень по року. Нема наповнення бюджету.

Так що робити з Максом? Я хочу, щоб він, наприклад, повернувся, він може працювати і в Офісі президента, і окремі вести проєкти, які він зможе довести до позитивного результату", – підкреслив Зеленський.

"Ті речі, які на митниці гарні – вони гарні. Але від гарних людей в гарних костюмах навіть з гарною освітою не можна наповнити бюджет. Це не тільки моя позиція – так говорить і новий міністр фінансів", – додав він.

"Міністр фінансів (Марченко – ред.) працював за часи Порошенка? Чому ви так не кажете? Це ж стара команда, він був же заступником глави Адміністрації у Петра Олексійовича. Так що він, людина Порошенка, чи вони куми, чи вони брати, чи вони друзі?

Взяв Марченка – тому що він одна з найкращих людей, яка може бути міністром фінансів. Одна! Іншого не знайшли. Любченка запропонував міністр фінансів. Запитайте його, чому він запропонував на посаду глави Податкової людину Януковича.

Нагадаємо, що 24 квітня Кабінет міністрів на позачерговому засіданні прийняв рішення звільнити з посад глав Податкової і Митної служби Сергія Верланова і Максима Нефьодова.

Нефьодов прокоментував своє звільнення.

Кабмін швидко призначив т.в.о. глав Митної та Фіскальної служб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: