fbpx
Сьогодні
14:03 08 Чер 2020

Справа МН17: заступник генпрокурора розповів, чим займеться суд на даному етапі

Заступник генпрокурора України Гюндуз Мамедов, який очолив Міжнародну слідчу групу від України у справі MH17, зазначив, що у блоці слухань, що попередньо триватимуть до 3 липня, заплановані комунікації між сторонами.

Про це він заявив у коментарі Укрінформу в Гаазі.

"За попередньою інформацією прокуратури Нідерландів, у цьому блоці слухань, що триватиме до 3 липня, заплановані комунікації між сторонами. Прокурори також цього разу зроблять деякі попередні висновки, покажуть низку візуалізацій, що роз'яснюють деталі розслідування. Але хочу звернути увагу, що прокурори на цьому етапі все ж не надаватимуть детально всі докази в суді", – сказав Мамедов.

Він також зазначив, що карантинні заходи внесли свої корективи в процес слухань, але суд все ж таки йде в попередньо запланованому графіку.

"Впевнений, день за днем ми наближаємося до відповіді на запитання хто винен. Водночас і ми, на національному рівні, і в рамках Міжнародної спільної слідчої групи (JIT), будемо продовжувати розслідування, щоб всі винні в трагедії понесли відповідальність", – наголосив Мамедов.

Нагадаємо, 8 червня в Нідерландах розпочалася чергова сесія судового процесу у справі щодо збитого над Донбасом літака рейсу МН17, яка триватиме до 3 липня.

Також на суді по справі MH17 знову немає жодного з підозрюваних.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: