fbpx
Сьогодні
11:34 02 Чер 2020

Глава ОП Єрмак пояснив, кого з ОРДЛО залучать до переговорів щодо Донбасу

Глава офісу президента Андрій Єрмак заявив, що до переговорів із врегулювання на сході мають бути залучені визнані представники громадянського суспільства Донбасу, які не причетні до військових дій.

Про це він сказав в інтерв'ю перед візитом у Берлін німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung, передає "Укрінформ".

Єрмак: "Якщо такі представники населення мають бути залучені до переговорного процесу, то вони повинні бути непричетними до військових дій або вбивств наших солдат, а також нічого не мати спільного з сепаратистськими та терористичними організаціями. Це мають бути визнані представники громадянського суспільства".

За його словами, переговори в Мінську "практично не були переговорами", а рішення Паризького саміту нормандського формату фактично не виконуються: чи не кожного дня гинуть українські солдати, а переговори ТКГ, які з березня проходять у відеоформаті, до цього часу не узгодили нові пункти розведення.

Щодо місцевих виборів на Донбасі, то Єрмак зазначив, що їх проведення можливе лише "після того, як будуть виведені іноземні війська і незаконні збройні формування, і як Україна поверне контроль над своїм кордоном".

Після цього, за його словами, можна буде думати про вибори там за умови, що буде можливою безперешкодна діяльність ЗМІ, політичних партій та міжнародних спостерігачів.

Наразі Єрмак разом з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою прибули з офіційним візитом у Берлін.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: