fbpx
Сьогодні
19:27 30 Тра 2020

Шмигаль прокоментував підвищення пенсійного віку через вимогу МВФ

Нова програма співпраці з Міжнародним валютним фондом, яка буде схвалена Радою директорів фонду найближчими днями, не вимагає від України проведення структурних реформ і підвищення пенсійного віку.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль ефірі "Свободи слова Савіка Шустера", передає ZN.

"Програма не вимагає від нас і там немає умов щодо здійснення структурних реформ. Там прописані структурні дії, які Україна має виконувати з МВФ або без МВФ, тому що ми рухаємося в бік цивілізованого світу. Ці умови абсолютно збігаються з тими напрямками реформ, які відбуваються в Україні і будуть відбуватися, попри кризові явища", – сказав він.

"Жодної мови про підвищення пенсійного віку не ведеться і не може вестися, крапка", – додав Шмигаль.

За словами прем'єра, перший транш від МВФ Україна планує отримати 6 червня.

"Програма на 18 місяців, кредит на п'ять років, сума – 5 мільярдів доларів. Це кредит за програмою stand by з досить спрощеними, який дасть нам можливість рухатися спокійно в подоланні тих наслідків коронакризи, які вже є. Перший транш прописано 1,9 мільярда доларів у червні місяці, 5-6 числа очікуємо, далі на осінь 1,6 мільярда доларів і в наступному році – 1,5 мільярда доларів", – пояснив глава уряду, зазначивши, що нова програма співпраці з МВФ дасть Україні можливість отримати кредити від інших міжнародних партнерів.

Нагадаємо, що Міжнародний валютний фонд затвердить програму допомоги Україні на 5 млрд долларів на засіданні ради директорів 5 червня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: