fbpx
Сьогодні
16:24 25 Тра 2020

Чорногорія оголосила себе першою в Європі країною без коронавірусу

Чорногорія проголосила себе першою у Європі країною, що поборола коронавірус.

Через 68 днів після виявлення першого випадку COVID-19 в Чорногорії станом на 24 травня не залишилося жодного активного випадку захворювання, повідомляє RTCG.

"Чорногорія – вільна від коронавірусу. Більше немає випадків COVID-19, оголосив щойно Інститут громадського здоров'я Чорногорії", – йдеться в офіційному повідомленні чорногорського уряду у Twitter.

Нових випадків COVID-19 там не виявляли із 6 травня, випливає з офіційних статистичних даних — тобто протягом 19 днів поспіль.

Міністр охорони здоров'я Кенена Храпович заявив у понеділок, що Чорногорія стала останньою європейською країною, яка зареєструвала COVID-19, і першою, якій вдалося викорінити вірус. Він підкреслив, що перемога над епідемією є спільним успіхом працівників системи охорони здоров'я та громадян.

"У наступні дні відповідальна поведінка та спільна охорона здоров'я – це наш козир, щоб продовжувати пишатися титулом вільної від коронавірусу держави, яка показала, що знає, як протистояти небезпечному ворогу, що підкорив всю планету", – сказав Храпович.

У коментарі "Радіо Свобода" представник Інституту охорони громадського здоров'я Чорногорії уточнив, що про зняття карантину можна буде говорити лише тоді, коли нових випадків COVID-19 не зафіксують протягом 28 днів.

Інституту громадського здоров'я Чорногорії готовий оголосити про завершення епідемії на початку червня, якщо нових випадків зараження не буде і надалі.

У Чорногорії 324 людини захворіли на коронавірус з початку епідемії, 315 видужали, 9 пацієнтів померли.

Крім Чорногорії, Фарерські острови, автономний регіон Данії, є єдиною територією у Європі, де на даний момент немає пацієнтів з коронавірусом.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: