fbpx
Сьогодні
21:49 24 Тра 2020

"Мрія" вдруге доставила медичний вантаж до Канади: фото

Фото: facebook.com/UkraineInCanada

Найбільший у світі літак Ан-225 "Мрія" вдруге з початку травня привіз до Канади медичний вантаж.

Про це повідомило українське посольство.

"Маємо честь вітати у Монреалі найбільший у світі літак – Антонов 225 "Мрія". У ці складні часи українська авіація постачає необхідні кошти для боротьби з пандемією COVID-19″, – йдеться у повідомленні посольства.

Фото: facebook.com/UkraineInCanada

Також доставку вантажу прокоментував посол Андрій Шевченко.

"Наша "Мрія" – знову у Монреалі. Це вже другий медичний вантаж для Канади силами нашого могутнього і прекрасного птаха. Спасибі Дмитру Антонову і його команді за прекрасно виконану місію і за можливість пишатися нашим літаком і нашими профі", – зазначив посол.

Попередній раз "Мрія" прилітала у Канаду 2 травня.

Фото: facebook.com/UkraineInCanada

Ан-225 створили для транспортування із заводів-виготовлювачів і запасних аеродромів орбітального космічного корабля "Буран", а також ракетних блоків "Енергія" на космодром "Байконур" в Казахстан. Крім того, літак планувався для використання в якості повітряної стартової платформи для космічних запусків. Програму з будівництва літака згорнули у зв'язку з розпадом СРСР.

Фото: facebook.com/UkraineInCanada

Транспортник занесений у книгу рекордів Гіннеса як літак, що піднявся у повітря з максимальною вагою і на якому встановлено найбільшу кількість авіарекордів. Він має унікальні характеристики за своєю злітною масою (600 тонн), масою перевезеного вантажу (до 250 тонн), габаритними розмірами, дальності польоту (понад 14 тис. км).

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: