fbpx
Сьогодні
21:53 22 Тра 2020

Київ та 8 областей: у МОЗ оновили список регіонів, які не готові послаблювати карантин

Фото Reuters

У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що до другого етапу послаблення карантину не готові ще вісім областей та місто Київ.

Про це повідомили в Центрі громадського здоров'я.

Заборона стосується Київської, Рівненської, Закарпатської, Волинської, Донецької, Луганської, Полтавської та Чернівецької областей, а також Києва.

Водночас мер Києва Віталій Кличко просив уряд дозволити послаблювати карантин у місті. Зокрема просив дозволити з 25 травня відновити роботу метро, бо «в місті відбувається транспортний колапс».

у МОЗ оновили список регіонів, які не готові послаблювати карантин

Зранку у переліку неготових регіонів були 11 областей, зокрема Дніпропетровська, Миколаївська та Хмельницька. Але наразі їм дозволили переходити до другого етапу послаблень.

Ще до рішення МОЗ Рівненщина, Київщина, Львівщина та Волинь вирішили не послаблювати карантин після 22 травня.

Нагадаємо, з 22 травня до 22 червня в Україні діятиме так званий «адаптивний» (локальний) карантин. Це означає, що в разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах, обмежувальні заходи буде посилено саме там, а не по всій країні.

Також Кабмін прописав критерії для послаблення карантину:

загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тисяч населення (інцидентність). Вона має становити менше ніж 12 людей на 100 тисяч населення.
середня кількість ПЛР-тестувань. Потрібно понад 12 на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів.
завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19. Потрібен показник менше ніж 50%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: