fbpx
Сьогодні
10:18 12 Тра 2020

У Чернівецькій та частково в Рівненській області ввели адаптивний карантин

Фото Freepik

В Україні в цілому послабили карантин, однак є приклади посилення таких заходів місцевою владою.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ході прес-брифінгу 12 травня.

"Звичайно, ми тримаємо контакт з керівниками місцевого самоврядування та областей. В цілому з учорашнього дня по всій країні введено ослаблення карантину. Місцева влада може посилювати карантин. Є приклади – в Києві не відкриваються ТРЦ, а в Чернівцях не працюватимуть салони краси".

У Чернівецькій області через складну епідемічну ситуацію влада вирішила не послаблювати карантинні обмеження та ввести адаптивний карантин. Про це повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук у Facebook.

«Оскільки епідемічна ситуація у Чернівецькій області критична, обласна комісія комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила поки не послаблювати карантин на Буковині».

‼️Обласна комісія ТЕБ та НС, врахувавши статистику захворюваності, госпіталізації та кількість летальних випадків від…

Posted by Чернівецька обласна державна адміністрація on Monday, May 11, 2020

Минулої доби у Чернівецькій області ще 72 буковинців інфікувалися коронавірусом. Загалом в області зафіксували вже 2 396 випадків захворювання.

В області продовжили обмеження на роботу суб'єктів господарювання торгового та побутового обслуговування населення, відвідування дитячих і спортивних майданчиків, надання стоматологічних послуг.

Комісія дозволила відновити роботу кафе, ресторанів та інших закладів громадського харчування, але в режимі доставки або на винос, роботу адвокатів, нотаріусів, аудиторів, психологів, а також музеїв.

Також карантин вирішили не послаблювати в кількох районах Рівненської області, оскільки там залишається велика кількість хворих. Про це повідомила пресслужба ОДА.

В області вирішили відтермінували послаблення карантину до 22 травня у Рокитнівському районі, у селі Зоря Рівненського району й у трьох селах Корецького району: Світанок, Щекічин і Невірків.

Не у всіх районах Рівненщини послабили карантин 😷‼️Відтермінували послаблення карантину до 22 травня у Рокитнівському…

Posted by Рівненська обласна державна адміністрація on Monday, May 11, 2020

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав: "Ми говоримо про адаптивний карантин. Якщо будуть локальні захворювання в тому або іншому місті – ми вводимо карантин локально там, де виникають спалахи. Так буде жити весь світ, поки не знайде вакцину".

Також Шмигаль зазначив, що зараз мова не йде, про будь-які дати. "Сьогодні ми говоримо про те, що офіційно карантин в країні діє до 22 травня. Але це не кінцева дата, він буде продовжений".

Станом на 9:00 12 травня в Україні підтверджено 16 023 випадки COVID-19, зокрема 375 нових випадків за добу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: