fbpx
Сьогодні
17:02 02 Тра 2020

"Необхідно забезпечити неупереджене розслідування": Зеленський звернувся до українців з нагоди 6-ї роковини трагедії в Одесі

Українська влада повинна забезпечити неупереджене розслідування подій 2 травня в Одесі, коли було в сутичках між проросійськими та проукраїнськими активістами загинули 42 людини та 6 було вбито.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму Telegram-каналі.

За словами глави держави, кожен повинен зробити все можливе, щоб подібне більше ніколи не повторилося, а держава повинна забезпечити ефективне та неупереджене розслідування всіх обставин того дня.

"Одеса – місто відкритих і щирих людей, неповторного колориту та особливого "одеського" оптимізму. Одеса – це синонім добра, тепла й сонця. Та, на превеликий жаль, 2 травня 2014 року в історію цього прекрасного міста була вписана трагічна, кривава сторінка. Сьогодні – шоста річниця загибелі людей під час масових акцій в Одесі. Я висловлюю щирі співчуття родинам усіх загиблих", – йдеться у зверненні.

"Це тяжкий епізод нашої нової історії, але ми обов'язково маємо його пам'ятати, якщо хочемо будувати сучасну та сильну Україну. Бо тільки сильна країна відверто говорить не лише про свої здобутки, а й про власні трагедії. Сьогодні в нашому суспільстві є низка болючих запитань, які потребують чесних відповідей. "Хто винен у трагедії 2 травня 2014 року?" – одне з них", – заявив Зеленський.

Президент висловив переконання, що держава має зробити все, щоб забезпечити ефективне та неупереджене розслідування всіх обставин того жахливого дня.

"Кожен з нас має зробити все, щоб подібне більше ніколи не повторилося. А наш спільний виклик – разом зробити все, щоб люди в Україні більше ніколи не гинули заради ідеологічних чи політичних "цілей". Щоб Україна була землею не розбрату, а братерства. Де Львів, Одеса, Дніпро, Донецьк і Сімферополь – мирна, квітуча та єдина країна", – наголосив Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: