fbpx
Сьогодні
08:47 25 Кві 2020

Волкер назвав позицію Зеленського щодо Донбасу та РФ ”тактичною мудрістю”

Позиція влади України щодо досягнення миру на Донбасі є проявом «тактичної мудрості», адже не дає підстав Заходу скасувати санкції проти Росії.

Про це на Київському Безпековому форумі сказав спеціальний представник США в Україні в 2017—2019 роках Курт Волкер, передає Укрінформ.

«Президент Зеленський, Андрій Єрмак та вся ця команда, на мою думку, зробили декілька досить розумних та важливих речей. У тому сенсі, що вони чітко висловили своє прагнення до миру на Сході України і готові зробити усі кроки, що є для цього необхідними. Це не дає Росії можливості звинувачувати Україну в провалах у виконанні Мінська», — сказав Волкер.

У цьому сенсі він висловив переконання, що політика Сполучених Штатів стосовно продовження санкцій проти Росії за порушення міжнародного законодавства та агресію в Україні, змінюватися не буде.

«Я не передбачаю і не прогнозую жодного скасування санкцій з боку США. Навіть якщо б президент Трамп схилявся до цього, Конгрес та сама політична атмосфера настільки налаштовані проти цього, що це було б заблоковано. Не думаю, що навіть така спроба може відбутися. З іншого боку, я не передбачаю жодних нових санкцій. Гадаю, ми зараз на такому етапі, коли коронавірус домінує в порядку денному. Люди дуже хвилюються через спад в нашій економіці, в глобальній економіці, тож ідея щодо запровадження нових санкцій значно ослабла», – зауважив американський дипломат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: