fbpx
Сьогодні
16:40 22 Кві 2020

Діджиталізація: Е-паспорти у додатку "Дія" тепер доступні кожному

Електронні паспорти в додатку "Дія" тепер доступні кожному – вони дозволять не носити з собою ID-картки та витяги з неї.

Про це на презентації е-паспортів заявив голова Мінцифри Михайло Федоров.

За його словами, цифрові паспорти можна, зокрема, застосовувати:

  • під час подорожі літаком та поїздом;
  • для підтвердження віку;
  • для отримання поштових послуг;
  • для підтвердження особи у правоохоронних органах;
  • для отримання послуг зв'язку;
  • для отримання держпослуг у додатку "Дія";
  • для банківських операцій;
  • для готельних послуг.

"Ми плануємо, що е-паспорт повністю замінить ID-картки та паперові.

Щодо безпеки: завдяки нашим партнерам – компанії epam – ми розробили систему роботи з QR-кодами у "Дії". Це найбезпечніший спосіб перевірки дійсності паспорта. Кожна людина може перевірити дійсність будь-якого документа іншої людини завдяки "Дії", – додав міністр.

"Автоматизація взаємодії громадян з державою – це практична боротьба з корупцією на всіх рівнях. Я переконаний і ставлю таке завдання нашому уряду, щоб усі послуги від держави українці мали можливість отримати повністю онлайн, без необхідності оббивати пороги будь-яких чиновницьких кабінетів,  – сказав Зеленський під час онлайн-презентації цифрових паспортів.

Президент повідомив, що першим важливим кроком у реалізації стратегії «Держава у смартфоні» була презентація на початку лютого мобільного додатку «Дія». Тоді в доступі були цифрові посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію авто. За перші три дні роботи «Дії» додатком скористалися один мільйон українців. Зараз кількість користувачів становить 2,3 млн. «Дія» посідає перші позиції за темпами скачування – як у Play Market, так і в App Store.

Також Зеленський нагадав, що на початку квітня розпочав роботу Єдиний державний веб-портал електронних послуг «Дія». Зараз на ньому вже доступно 27 публічних послуг онлайн.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: