fbpx
Сьогодні
12:12 06 Лют 2020

Зеленський: Додаток "Дія" – це перший крок на шляху до побудови держави-сервісу

Держава має бути для людини зручним і зрозумілим сервісом, і мобільний додаток "Дія" є першим кроком на шляху до цієї мети, наголосив Володимир Зеленський.

"Під час президентської кампанії я говорив, що і я, і вся наша команда мріємо про "Державу у смартфоні". Що мрію кардинально змінити формат відносин між державою і громадянином країни. Держава має бути для людини просто сервісом. Зручним та, найголовніше, – простим і зрозумілим", – сказав президент під час презентації проекту "Дія".

Зеленський зазначив, що завдяки мобільному додатку "Дія", який відсьогодні доступний у Apple Store та Google Play, дев'ять мільйонів українців можуть користуватися посвідченням водія та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу у своєму смартфоні.

Кожного тижня планується надавати нові цифрові рішення для громадян.

Для ідентифікації та авторизації застосовується система Bank ID або ж додатки від monobank та "Приватбанку".

Дія

Президент зауважив, що робота зі створення сервісу тривала лише півроку.

"Дуже важливо, що на створення цього додатка не було витрачено жодної гривні з державного бюджету", – зауважив глава держави.

"За допомогою смартфона громадяни України зможуть посвідчувати особу, подорожуючи залізницею, під час медичного обслуговування, банківських операцій тощо", – зазначив він.

В Україні презентували державну мобільну програму

В Україні презентували державну мобільну програму

Під час презентації прем'єр-міністр Олексій Гончарук зазначив, що за 2020 рік планується оцифрувати 80% інших послуг.

За планом, у лютому в додатку має з'явитися електронний український та закордонний паспорт, студентський, цифровий поліс страхування на авто, а у березні — можливість оплачувати штрафи.

Крім того, з нового року в пілотному режимі стартувала послуга "є-Малятко". Зараз вона доступна у Харкові, Вінниці, Кривому Розі та Луцьку, а за кілька місяців з'явиться ще у десятках великих міст України.

"є-Малятко" об'єднує до десяти державних послуг, що потрібні при народженні дитини. Тепер ці послуги можна отримати за однією заявою одразу в пологовому будинку чи взагалі онлайн. Без подачі 37 різних документів та походу до 11 установ, як це було раніше", – повідомив Зеленський.

"Загалом наша мета – зробити так, щоб усі відносини з державою людина могла здійснювати за допомогою звичайного смартфона та Інтернету. Зокрема голосувати – і це наша мрія, і ми це зробимо – на президентських, парламентських чи місцевих виборах", – додав президент.

Президент визнав, що на шляху цифровізації існують такі перешкоди, як застаріле законодавство, спротив чиновників та недостатні потужності Інтернету.

Нагадаємо, що "Дія" з грудня 2019 року працювала в тестовому режимі.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: