fbpx
Сьогодні
13:40 31 Бер 2020

Зеленський провів нараду по коронавірусу: які рішення прийняли

Володимир Зеленський провів щоденну селекторну нараду з представниками уряду та державних відомств, які залучені до запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це повідомив Офіс президента.

В Україні вже готовий 61 заклад для обсервації українців, які прибувають з-за кордону.

Президент звернув увагу на те, що умови на об'єктах для обсервації мають бути комфортними для людей.

Секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 зазначив, що в готелі та санаторії вже направлені окуляри, костюми та маски, які захистять прибулих гостей.

Також обговорили процедуру ротації людей, які прибувають на обсервацію. Було вирішено, що їм робитимуть ПЛР-тести на п'ятий-шостий день після вильоту. За умови негативного результату, тобто відсутності інфікування коронавірусом, людей відправлятимуть на самоізоляцію додому.

Було порушено питання захищеності медиків від інфікування, а також надання їм гарантій роботи та відповідної оплати.

"Нам немає коли чекати, медики вже працюють на передовій, і оплата їхньої праці має бути відповідною вже зараз, а не через тиждень чи через місяць", – зазначив Зеленський.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що збільшення оплати праці медиків, як і індексація пенсій, почнеться з квітня.

Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко зазначив, що пасажиропотік знизився вдвічі, і черг на кордоні вже немає.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наголосив, що в умовах карантину зменшилася кількість злочинів та дорожньо-транспортних пригод.

Нагадаємо, що українців, які прибули з Балі та Катару, поселили в столичний готель "Козацький " на обсервацію.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: