fbpx
Сьогодні
17:09 19 Бер 2020

МОЗ посилює співпрацю з фармацевтичним бізнесом, - міністр

Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець посилює співпрацю МОЗ з фармацевтичним бізнесом, щоб ефективніше протистояти коронавірусу.

Про це міністр заявив 19 березня на зустрічі в МОЗ з національними виробниками України.

Ємець налаштований посилювати співпрацю уряду та фармацевтичних компаній задля боротьби з коронавірусом. Зокрема хочуть спростити процедури реєстрації антисептичних та стерилізуючих засобів, необхідних для дезінфекції.

Як повідомили представники фармацевтичних компаній у ході зустрічі, зараз в Україні законодавчо заблокована процедура реєстрації антисептичних та стерилізуючих засобів, а саме ці засоби є одним з найдієвіших кроків у протистоянні COVID-19.

"Нам дуже важливо розібратися з тим, чому протягом кількох років в Україні не ухвалено закон, який підтримує національного виробника. Тому що зараз, в умовах боротьби з коронавірусом, ми повинні вживати всіх заходів для захисту українців від інфекції", – заявив міністр.

Крім того, як наголосив Ємець, співпраця держави та фармацевтичного бізнесу буде вкрай важливою у процесі реформування системи охорони здоров'я України.

"Оскільки наша мета – запровадження державного медичного страхування, то нам важливо думати про ресурси наповнення страхової медицини не лише з державного бюджету, а й з інших джерел".

Раніше Ємець закликав транспортні компанії організувати розвозку лікарів.

Радимо читати інформацію про карантинні заходи та коронавірус на сайті Кабінету міністрівМіністерства охорони здоров'я, а також у телеграмі МОЗ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: