fbpx
Сьогодні
13:49 10 Бер 2020

Справа МН17: адвокати, які представляють одного з підозрюваних на суді не знають, хто їм платить

Адвокати Олега Пулатова

Нідерландські адвокати, які представляють одного з чотирьох підозрюваних на суді щодо збиття авіалайнера рейсу МН17, кажуть, що вони не знають, хто саме вносить кошти у фінансування захисту.

Про це пише Голос Америки.

У перший день слухань в судовому комплексі Схіпгол 9 березня, як і очікували, не з'явився жоден з чотирьох підозрюваних, яким нідерландська прокуратура офіційно висунула обвинувачення на підставі розслідування Об'єднаної слідчої групи та Служби безпеки цивільної авіації Нідерландів.

Обвинувачених у причетності до збиття малайзійського авіалайнера і загибелі 298 людей на борту судять заочно.

Але один з підозрюваних, громадянин Росії Олег Пулатов, виявив бажання, щоб його інтереси на суді представляли адвокати.

Захисники, які представляють інтереси Пулатова, повідомили, що не знають, звідки надійшли кошти у російський фонд, з якого фінансується захист підозрюваного, але заявили, що в цьому немає нічого надзвичайного.

За словами адвоката Будевейна ван Ейка, якого цитує нідерландський телемовник NOS, "для юридичної допомоги нашому клієнтові створено фонд. Це російська фундація створена в Росії".

Його колега Сабін тен Дошхат наголосила, що робота адвокатів зміцнює легітимність судового процесу і додала, що "родичі (жертв) також дали зрозуміти, що вони оцінюють факт забезпечення захисту".

Адвокати визнали, що ще не знають точно, на чому саме зосередяться у захисті, але в перший день на суді 9 березня вони повідомили, що Пулатов повністю відкидає свою причетність до збиття малайзійського авіалайнера рейсу МН17.

З вуст адвокатів також пролунав заклик, щоб суд знову розглянув закиди в бік України стосовно того, що українські державні служби не закрили для цивільного авіатранспорту свій повітряний простір над зоною боїв над Донеччиною, де в той період керовані Росією сили збили кілька українських військових літаків.

Інші обвинувачені: двоє росіян – Ігор Ґіркін і Сергій Дубинський, а також громадянин України Леонід Харченко проігнорували офіційні виклики, і суд постановив, що вони таким чином відмовилися від права на захист.

Нагадаємо, що перше слухання у справі про катастрофу літака MH17 авіакомпанії Malaysian Airlines над Донбасом у 2014 році в Нідерландах оголошено закритим.

Раніше стало відомо, що спільна слідча група вивчила представлені Росією докази у справі MH17.

Стало відомо, що родичі загиблих у катастрофі рейсу MH17 вимагатимуть компенсації у бойовиків.

 

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: