fbpx
Сьогодні
12:46 10 Бер 2020

Нехай пред'являють претензії Україні, - обвинувачений Гіркін про суд у справі MH17

Обвинувачений у справі MH17 колишній так званий "міністр оборони ДНР" громадянин Росії Ігор Гіркін заявив, що не визнає компетенцію голандського суду у цій справі і звинувачує в катастрофі Україну.

Про це він сказав у розмові з журналістом BBC Стівом Розенбергом.

"Я не визнаю компетенцію голандського суду з даного питання.

Я людина військова і не збираюся визнавати за цивільним судом іноземної країни компетенцію в засудженні людини, яка брала участь не в їхній громадянській війні тільки на підставі того, що там загинули їхні громадяни. Нехай пред'являють претензії Україні".

На питання, хто ж збив цивільний літак, Гіркін заявив, що "ополчення боїнг не збивало". На питанні, чи були це російські солдати, Гіркін припинив розмову.

Нагадаємо, що Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам – Куала-Лумпур, було збито ракетою над контрольованою проросійськими сепаратистами територією Донбасу 17 липня 2014 року. Усі 298 осіб, що перебували на борту, загинули. Слідство встановило, що літак збили над Донбасом з "Бука" російської бригади з Курська.

Об'єднана слідча група (JIT) з розслідування катастрофи літака рейсу MH17 має свідка, який бачив, як ракету запустили по малайзійському Боїнгу.

Нагадаємо, що перше слухання у справі про катастрофу літака MH17 авіакомпанії Malaysian Airlines над Донбасом у 2014 році в Нідерландах оголошено закритим.

Раніше стало відомо, що спільна слідча група вивчила представлені Росією докази у справі MH17.

Стало відомо, що родичі загиблих у катастрофі рейсу MH17 вимагатимуть компенсації у бойовиків.

На судове засідання по MH17 не прийшов жоден з підозрюваних, але один з них найняв команду адвокатів.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: