fbpx
Сьогодні
10:28 07 Бер 2020

У "Слузі народу" заявили, що Рябошапка "просив багато влади" на посаді генпрокурора

Колишній генеральний прокурор Руслан Рябошапка «просив багато влади» для того, щоб реформувати прокуратуру, але водночас не приніс бажаних результатів, вважає народний депутат від президентської фракції «Слуга Народу» Вадим Галайчук.

«Йому пішли на зустріч (розширили повноваження генпрокурора — ред.)… Але за шість місяців він не видав жодного резонансного розслідування, яке дійшло до суду. Шість місяців — це багато часу. А справи, які він почав розглядати, не ним починались», — сказав Галайчук в ефірі програми Weekly Wrap-Up на Hromadske International.

На думку депутата, «проблеми» з генпрокурором почалися задовго до того, як зареєстрували постанову про висловлення недовіри.

«Особисто мені дуже пощастило, що мені не доводилось заходити до нього в офіс. Але у багатьох моїх колег була така потреба, щоб запитати про якісь попередні запити, якими вони займалися зі своїми виборцями, справи, які не розслідувалися. На думку багатьох людей, він з ними погано порався», — зауважив Галайчук.

5 березня Верховна Рада висловила недовіру генеральному прокурору Руслану Рябошапці, що має наслідком його відставку з посади.

Рябошапка під час свого останнього виступу в Раді заявив, що під його керівництвом Офіс генпрокурора працював за законом, а сам він не став нічиїм слугою.

Рябошапка вважає, що Верховна Рада зацікавлена в його відставці, оскільки органи прокуратури після проведення реформи очистилися від тих співробітників, з якими нардепи звикли мати справу.

Генпрокурор раніше відповів: Ніхто не давав мені жодних вказівок підписувати чи не підписувати підозри Порошенку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: