fbpx
Сьогодні
11:41 04 Бер 2020

ЗМІ: Посли ЄС вирішили зняти санкції з Азарова і Ставицького

Посли ЄС ухвалили рішення про скасування санкцій проти експрем'єра України Миколи Азарова та колишнього міністра енергетики Едуарда Ставицького.

Про це стало відомо кореспонденту "Радіо Свобода" Рікарду Джозвяку.

Також посли ЄС вирішили продовжити на рік заморожування активів президента-втікача Віктора Януковича та восьми інших осіб та на пів року – активів його сина Олександра, написав Джозвяк у своєму Twitter.

Отже, у списку санкцій разом із В. Януковичем і його сином залишаться колишній глава МВС Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем, колишній заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, колишній перший віце-прем'єр Сергій Арбузов, екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко, екс-міністр освіти Дмитро Табачник, олігарх Сергій Курченко.

Також комітет постійних представників країн ЄС (Coreper) погодив продовження на чергові шість місяців індивідуальних санкцій щодо Росії за "підрив територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України". Про це повідомило "Інтерфаксу" європейське дипломатичне джерело у Брюсселі.

"Продовження обмежувальних заходів схвалено без обговорення. Я вам також нагадую, що Рада (Євросоюзу) має ще ухвалити своє рішення на одному з найближчих засідань, перш ніж це продовження набуде чинності".

Інше джерело повідомило, що рада може ухвалити відповідне рішення наступного тижня.

Індивідуальні санкції стосовно фізичних і юридичних осіб передбачають заборону на в'їзд до ЄС і заморожування банківських авуарів.

Ці обмежувальні заходи були вперше введені в березні 2014 року стосовно осіб та організацій, які "підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України". Санкції відтоді продовжували кожні півроку.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: