fbpx
Сьогодні
22:07 26 Лют 2020

В Україні анулювали свідоцтва "найчорніших" нотаріусів: список

Сьогодні Вища кваліфікаційна комісія нотаріату безапеляційно "поставила жирну крапку" на професійній діяльності нотаріусів, чиї прізвища роками паплюжили український нотаріат, анулювавши їм свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю.

Про це повідомила заступник Міністра юстиції України з питань державної реєстрації Ольга Оніщук.

Перелік нотаріусів щодо яких прийнято рішення ВККН про анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю:

  • Андрєєва (Павловська) Г. О. від 26.11.19 р.
  • Гнідюк О. Б.
  • Журавльова Л. М.
  • Перевертун О. Ю.
  • Міссіяж О. А.
  • Головкіна Я. В.
  • Змисловська Т. В.
  • Щур (Нотари) О. І.
  • Азадалієва Я. М. від 26.02.2020 р.

У Мін'юсті повідомили, що сьогодні в Україні налічується близько 6500 нотаріусів, які вчиняють нотаріальні дії та здійснюють державну реєстрацію прав на нерухоме майно та бізнес.

"Нотаріат – це відповідальність, точність, безпека і надійність у всьому. І в цій професії немає місця дилетантам, хабарникам чи тимчасовим гравцям. Нотаріусів, які порушують закон насправді не так багато. Проте їм вдалося створити масштабний хаос в системі нотаріату та реєстрації, через що почала створюватися ілюзія, що в нотаріаті багато людей, які зловживають своїми повноваженнями. Деякі прізвища нотаріусів стали настільки відомими, що їх стали вживати як синонім до поняття "недобросовісний або чорний" нотаріус. Серед прізвищ нотаріусів, яким ми сьогодні анулювали свідоцтва є і ті, які провертали наймасштабніші нотаріальні афери в Україні протягом останніх десяти – п'ятнадцяти років. Відчувши смак безкарності вони віртуозно продавали чужі автомобілі, квартири, будинки, здійснювали найгучніші останні рейдерські захоплення майна та бізнесу в державних реєстрах. З поміж цих нотаріусів є і ті, які були постійними фігурантами числених кримінальних проваджень та "героями" матеріалів і сюжетів, висвітлених у наймасштабніших журналістських розслідуваннях", – зазначила Оніщук.

Вона нагадала, що міністерство юстиції зобов'язане реагувати на ті грубі порушення законодавства і шкоду, яку завдали своїми діями ці особи інтересам громадян та державі.

Зазначається, що міністерство юстиції на цьому не ставить крапку в питанні очищення нотаріату та за результатами проведених перевірок вже готуються нові подання про анулювання свідоцтв.

Сьогодні Вища кваліфікаційна комісія нотаріату безапеляційно «поставила жирну крапку» на професійній діяльності…

Posted by Olga Onishchuk on Wednesday, February 26, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: