fbpx
Сьогодні
21:38 21 Лют 2020

У США говорять, що Зеленський виконав непогану роботу відтоді, як став президентом

Фото ОП

У США скоріше позитивно оцінюють перший час роботи Володимира Зеленського на посаді президента України.

"Зеленський виконав непогану роботу відтоді, як став президентом", – цитує колишнього американського посла США в Україні Джона Гербста "Новое время".

Новий глава держави продовжив курс на реформи та зробив акцент на антикорупційної діяльності, сказав дипломат. При цьому, на відміну від попереднього президента і його команди, Зеленський не отримав такої негативної реакції від платників податків, вважає Гербст.

"У зовнішній політиці він (Зеленськи, – ред.) також непогано виглядає, нехай його погляди на те, як вести переговори з Кремлем, все ще дещо наївні.

Але він зміг фіксувати кремлівські провокації, зміг пройти через вкрай важку для будь-якого президента ситуацію зі США. Зміг впоратися з деякою м'якістю, яка виходила від країн – учасниць зустрічі в Парижі, і він зміг відстояти інтереси України", – сказав дипломат.

Інший експосол Стівен Пайфер згадав, як відвідував Україну у листопаді 2019-го, "і як тут переживали щодо саміту в Парижі".

"Зеленському дали досить високу оцінку всі, з ким я спілкувався", – сказав Пайфер.

Дипломат зауважив, що у США досить оптимістично оцінюють Зеленського, "але є два питання, які хвилюють всіх".

"Яка доля очікує Приватбанк та чи дійсно президенту України вистачить сил і енергії вести обіцяний процес реформ? Але все одно є надія, що Зеленському вдасться зробити прорив у різних сферах життя країни. І нинішня підтримка президента народом – важливий факт, український виборець не любить давати великих авансів", – сказав Пайфер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: