fbpx
Сьогодні
12:39 21 Лют 2020

Прем'єр-міністр розповів як уряд зменшує обсяг тіньової економіки

Кабмін працює над зменшенням обсягу тіньової економіки – гральний бізнес, АЗС (автозаправки), обіг деревини, забудовники, надрокористування.

Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук на годині запитань до уряду у Верховній Раді.

"Уряд зменшує обсяг тіньової економіки:

  • Змінили підхід роботи Держслужби охорони праці. За січень маємо на 25% більше повідомлень про офіційне працевлаштування.
  • Запустили додаток "Дія" — а це синхронізація багатьох реєстрів.
  • Із 1 березня стартує "Велике будівництво" — 4000 км доріг, 100 садочків, 100 шкіл, 100 стадіонів, понад 200 приймальних відділень екстреної медичної допомоги.

Ми викорінили корупцію на найвищому рівні в державі. Роботи ще дуже багато, але на топ-рівні корупції в уряді, парламенті та Офісі Президента — немає.  Рік тому Україна позичала в гривні удвічі дорожче — під 20%, а зараз — під 9%.

Уряд викорінив системне рейдерство. Протягом 24 годин ми реагуємо на рейдерство і виключаємо негідників із реєстрів. Уже зараз бачимо, що системного рейдерства дійсно немає",  – сказав Гончарук.

Також прем'єр-міністр назвав здешевлення вартості ресурсів одним із стратегічних задач уряду.

"Дешеві ресурси – це можливість інвестувати в інфраструктуру і модернізацію, можливість бути більш конкурентоспроможними, це нові робочі місця", – заявив Гончарук.

Він додав, що мова йде не тільки про зовнішні ресурси, і зазначив, що за осінь минулого року "абсолютно всі рейтингові агентства покращили суверенний рейтинг України".

На його думку цей процес продовжиться весною при збереженні курсу уряду.

Гончарук звітує в Раді: аудит держави, анбандлінг, освіта та охорона здоров'я.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: