fbpx
Сьогодні
09:13 17 Лют 2020

Сирія: війська Асада захопили більшу частину провінції Алеппо

Урядові війська Башара Асада встановили контрольну над більшою частиною провінції Алеппо у Сирії.

Про це повідомило AP з посиланням на медіа, підконтрольні режиму Асада.

Так, державне інформагентство SANA повідомило, що 16 лютого сили Асада захопили 30 селищ і містечок на заході навколо міста Алеппо.

Державний телеканал «Аль-Іхбарія» заявив, що на заході провінції Алеппо ще залишаються повстанці. Крім того, північна частина Алеппо біля кордону з Туреччиною, перебуває під контролем Туреччини. Ще одна західна частина провінції під контролем курдів та США. Ці частини провінції не входили до плану наступу Асада.

Як пише AlJazeera, сили Асада захопили частину Алеппо завдяки авіаударам Росії по сирійським містам. Туреччина закликала Росію припинити атаки.

Зазначається, що тим часом повстанці розпочали операцію в місті Ідліб провінції Алеппо задля повернення територій. А Туреччина поки направила тисячі військових і сотні конвоїв військової техніки для посилення своїх спостережних пунктів в Ідлібі. Вони були створені, відповідно до угоди про деескалацію з Росією у 2018 році. Туреччина має 12 пунктів спостереження в Ідлібі, проте деякі з них перебувають на території підконтрольній Асаду після здобуття його силами Дамаска.

Як пише Reuters, президент США Дональд Трамп заявив, що у Вашингтона є бажання покласти край підтримці Росії сил Асада. Також Трамп закликав до «політичного врегулювання сирійського конфлікту».

Зазначимо, що громадянська війна в Сирії триває з 2011 року.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: