fbpx
Сьогодні
19:56 17 Лют 2020

Через забруднення повітря світ втрачає $8 млрд щодня, - Greenpeace

Забруднення повітря через спалювання викопного палива призводить до щоденних втрат у світовій економіці в розмірі $ 8 млрд або $ 2,9 трлн у рік.

Про це йдеться в спільній доповіді організації Greenpeace і Центру досліджень енергетики та чистого повітря (CREA).

Втрати досягають близько 3,3% світового ВВП.

Найвищі річні втрати, пов'язані із забрудненням повітря від спалювання викопного палива, несуть Китай ($ 900 млрд), США ($ 600 млрд) і Індія ($150 млрд). За ними слідують Німеччина з $ 140 млрд і Японія – $ 130 млрд.

Експерти з'ясували, що спалювання вугілля, нафти і газу, що викликає проблеми зі здоров'ям, може привести до 4,5 млн передчасних смертей в світі щороку. Крім того, внаслідок спалювання утворюються дрібнодисперсні зважені частки. Через їх вплив щорічно 40 тисяч дітей помирають, не доживши до п'яти років.

За даними ВООЗ, в результаті забруднення навколишнього середовища щороку помирають понад 1,7 млн ​​дітей у віці до п'яти років. Щодня близько 93% (1,8 млрд) дітей у віці до 15 років дихають забрудненим повітрям, а в 2016 році від гострих інфекцій нижніх дихальних шляхів, викликаних забрудненим повітрям, померли 60 тисяч дітей.

«Щороку забруднення повітря викопним паливом забирає мільйони життів, збільшує ризик інсульту, раку легенів і астми та коштує нам трильйони доларів», – заявив агентству Bloomberg співробітник відділення Greenpeace в Південно-Східній Азії Мінву Сон.

На думку експертів Greenpeace, вирішити проблему забруднення повітря можна шляхом переходу на відновлювані джерела енергії і поетапної відмови від автомобілів, що працюють на дизельному паливі.

За даними аналітиків Oxford Economics, за відсутності зусиль з обмеження викидів парникових газів температура Землі до 2050 року може підвищитися ще на 2 ° C, що загрожує скороченням світового ВВП на 2,5-7,5%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: