fbpx
Сьогодні
16:45 16 Лют 2020

Названо найпрозоріші міста України

Покров

Transparency International Ukraine опублікувала рейтинг прозорості 100 міст з найбільшим населенням в Україні у 2019 році. Лідерами стали Покров (Дніпропетровська обл.), Дрогобич (Львівська обл.) і Тернопіль.

Експерти склали рейтинг за 86 індикаторами у 14 сферах (освіта, комунальна політика, закупівлі тощо). Кожне місто могло отримати максимум 100 балів.

найпрозоріші міста України

Так, найбільше балів набрав Покров, що на Дніпропетровщині — 79,1. Таку ж кількість балів набрав Дрогобич, що на Львівщині.

На третьому місці Тернопіль — 76 балів.

За ним ідуть Маріуполь і Вінниця — 74,6 і 74,2 бала відповідно.

Transparency International Ukraine рейтинг

Середній рівень прозорості у різних сферах, досягнутий містами, суттєво відрізняється та коливається в діапазоні від 23% до 68%.

Найбільш прозорими в українських містах є кадрові питання. Водночас третій рік поспіль житлова сфера залишається найбільш закритою політикою органів місцевого самоврядування.

найпрозоріші міста України

Найбільший стрибок у рейтингу прозорості за рік зробили Покровськ та Коломия. Вони піднялися на 67 позицій. Експерти стверджують, що Покровську вдалося це зробити завдяки створенню розділу «Прозоре місто» на сайті міської ради і оприлюдненню регулятивних документів.

На третьому місці у рейтингу за приростом позицій є Полтава. Вона змогла піднятися з 81 місця на 40. За нею ідуть Дубно і Мукачево — плюс 35 і 31 позиція у рейтингу відповідно.

найпрозоріші міста України

Так, в Дубно у 2019 році зокрема почали використовувати сервіс open budget (державний веб-портал бюджету для громадян), а також створили онлайн форми для подачі звернень до депутатів або отримання інформації.

У місті Мукачево стала доступною інформація щодо проєктів регуляторних актів, що посилило інвестиційну прозорість міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: