fbpx
Сьогодні
14:54 13 Лют 2020

Міноборони: Україна готова взяти участь у програмі розширених можливостей НАТО

Наразі Україна відповідає умовам, необхідним для залучення до програми Партнерства розширених можливостей НАТО (Enhanced Opportunity Partner, EOP).

Про це під час робочого сніданку в Брюсселі заявив міністр оборони України Андрій Загороднюк, повідомляє пресслужба уряду.

"Україна зробила значний прогрес у впровадженні стандартів Альянсу і вже відповідає військовим критеріям для приєднання до програми. Ми готові, і наразі є чудове вікно можливостей", – зазначив Андрій Загороднюк.

Повідомляється, що міністр також закликав партнерів "розглянути заявку України на участь у Програмі та підтримати це рішення".

Крім того, питання участі України в Партнерстві розширених можливостей Загороднюк також порушив і під час зустрічі з міністром оборони США Марком Еспером, повідомляє пресслужба Міноборони.

Зазначається, що Еспер підтримав Україні у її реформах та отриманні статусу ЕОР.

"Сторони домовились про продовження подальшого діалогу на рівні міністрів оборонних відомств у поточному році", — йдеться в повідомленні.

Програму розширених можливостей (Enhanced Opportunities Partner — EOP) НАТО запустив у 2014 році. Її мета — посилити оперативну сумісність військ країн-учасниць з силами НАТО. Учасники EOP отримують низку переваг у співпраці з НАТО: регулярні політичні консультації з безпекових питань, розширений доступ до навчань і обміну інформацією, тісніша співпраця у часи криз.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: