fbpx
Сьогодні
10:14 12 Лют 2020

Відновлення Україною подачі води до Криму стане продажем кримських українців, - Чубаров

Голова меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив про неприпустимість укладення будь-яких домовленостей, які передбачають відновлення подачі Україною прісної води до анексованої Російською Федерацією Автономної Республіки Крим.

"Якісь Арахамії торгуватимуть нашою територією? Якщо хтось в державі допускає, що можна здати територію, цілісний народ кримських татар, можна буде здати всіх українців, а їх там не мало, не багато 500 тис… Тут зараз переді мною сидить владика Климент. І він мені очима показує, що ми не допускаємо те, що держава нас може продати за воду.

Будь-які комбінації щодо Донецьку або ще щодо чогось в обмін на воду – це неприпустимо", – сказав Чубаров в ефірі "UA:Крим", коментуючи висловлювання Давида Арахамії.

Раніше Арахамія в ефірі телеканалу "Прямий" назвав допустимим компромісом відновлення подачі води в окупований Крим в обмін на виведення російських військ із Донбасу.

Повідомлялося 5 лютого 2020-го, що в анексованому Сімферополі питної води залишилося на 90-100 днів. Окупаційна влада планує відключити гаряче водопостачання та обмежити постачання холодної води. У трьох водосховищах, з яких подається вода в місто, накопичено на 25-28 мільйонів кубометрів води менше, ніж у минулому році через недостатню кількість опадів.

Постійний представник президента України в Криму Антон Кориневич зазначив, що Україна не планує відновлювати водопостачання до Криму. Він додав, що "вода з каналу піде в Крим тільки після деокупації".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: