fbpx
Сьогодні
19:39 10 Лют 2020

Як утилізувати парасольку: топ-5 рішень

Фото unsplash.com

Напевно в кожному будинку є стара, непотрібниа парасолька. А у деяких – так і взагалі таких парасольок кілька. І їх зовсім не обов'язково викидати. Як то кажуть – в господарстві все знадобиться. Головне – підключити фантазію 🙂

Пропонуємо вам 5 ідей, як старій парасольці дати друге життя.

Міні-теплиця

Як утилізувати парасольку

Якщо у вас парасолька з прозорого матеріалу, то вона дуже стане в нагоді для захисту весняної розсади, яку ви вирощуєте, від нічних заморозків. Закріпіть таку парасольку над розсадою. Вночі вона захистить її від холоду, вдень її прозорі стінки будуть пропускати достатньо світла. Такий міні-парник гарний ще й тим, що він може прослужити не один рік. На зиму його можна прибрати для використання в наступному сезоні.

Сушилка

Як утилізувати парасольку

Якщо у вас парасольку з вигнутою ручкою-тростиною, то з каркаса такої парасольки ви зможете змайструвати ексклюзивну сушилку для невеликих речей. Зніміть з каркаса тканину, розкрийте і підвісьте за ручку. Її можна підвісити прямо на дерево. А також пристосувати її можна навіть на порожньому просторі – увіткнути прямо в землю або в відро з піском, при цьому накривши плівкою. Користь такого елементарного пристосування  – в її компактності. Ну, а якщо потреба в такій сушарці відпадає, то її можна скласти одним рухом руки і прибрати до наступного прання. Така сушарка буде незамінна, наприклад, на дачі.

Тільки потрібно розуміти, що така сушарка не витримає важкої ваги.

Сумка

Як утилізувати парасольку

Якщо ж поламалися спиці парасольки, а тканинний чохол цілий, то з нього можна змайструвати оригінальну і міцну господарську сумку або сумку для походу на пляж. Для цього зніміть з спиць тканину, розпоріть її по швах. Ви отримаєте 8 шматків тканини трикутної форми. Виперіть і пропрасуйте їх. А потім зшийте кожні два трикутника разом. Тепер у вас вийде чотири рівносторонніх квадрата. Наступний крок – зшийте по дві квадратні деталі один з одним.

І ось – з однієї парасольки ви отримали цілих дві сумки. Ручки можна зшити з тканини від цього ж чохла або з абсолютно будь-якої тасьми. А якщо ви прикрасите ваші сумки будь-якими різними яскравими деталями (пряжками, паєтками, гудзиками, брошками, вишивкою, аплікацією), отримаєте не просто господарську сумку, а оригінальний аксесуар.

Не забувайте використовувати чохли від непотрібних парасольок під різні дрібниці.

Дощовик для домашнього улюбленця собаки

Як утилізувати парасольку

Адже виводити його на прогулянку потрібно при будь-якій погоді, і навіть – в негоду. При негоді вас може захистити парасольку, а вашого вихованця – оригінальний плащ, який ви зробите своїми руками.

Зніміть мірки з тваринного: окружність шиї і грудей, довжину спинки. За цими мірками зробіть викрійку з газети. Потім на тканину парасольки перенесіть викрійку і додайте трохи тканини для швів. В області живота розмістіть застібки з кнопок, гудзиків, липучок. Або просто пришити звичайні зав'язки. Такий дощовик з парасольки не тільки дозволить вашому вихованцеві бути сухим під час прогулянки під дощем, але і виглядати модним.

Накидка для стрижки волосся

Як утилізувати парасольку

Її зробити ще простіше. Звільніть зонтичну тканину, розпоріть два поздовжніх шва, видаліть один клин, виріжте отвір для шиї, обмітайте його тканиною одного з клинів, пришити липучки, і накидка готова.

Це всього лише кілька способів використання старих парасольок. Хоча, з них можна змайструвати багато різних корисних речей. Фантазуйте, пробуйте. Творчість приносить велике задоволення. Не поспішайте розлучатися зі старими парасолями, особливо з улюбленими.

До речі, в лютому 2019 року організація "Україна без сміття" оголосила про початок збору поламаних парасольок – анонсувалося, що з тканини будуть шити багаторазові бахіли, а спиці підуть на створення арт-об'єкта.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: